tisdag 30 juli 2013

Fortsättning på resan.

På fredag morgon blev ni hämtade för att åka till Stora Sjöfallet och tanken var att vi skulle vandra upp så vi kunde se Teusadalen men efter en kortare promenad vände vi tillbaka för det var alldeles för varmt för både människor och djur men framför allt lille Ruff, jag tyckte att värmen gick väl an men alla dessa knott det fanns typ millioner av dom.






Några bilder på vår korta promenad.
-----------------------------------------------------------
Sedan hundarna fått svalka sig åkte vi till Stora Sjöfallet och åt lunch.







Väldigt fin natur att se på så när vi njutit klart gick färden vidare upptill Ritsem fjällstation som låg ca 5 mil närmare norska gränsen och det som är roligast en sån här gång är när man får åka tillsammans med Monica och Håkan som kunde berätta för oss vad vi såg efter vägen så som det om Greven och Grevinnan
--------------------------------------------------------
Raivojåkkå heter en av jokkarna i nationalparken. Det är två vattenfall som vid vissa tidpunkter ser ut för att hålla varandra i handen. Fallet har därför fått namnet Greven och Grevinnan. Greven delar sig som ett par byxor och Grevinnan formar en kjol.


Ritsem fjällstation

 Ritsem är den sista utposten på vägen västerut här finns en helkopterbas under sommaren.
Härifrån flyger lokalbefolkningen till sina sommarvisten, fjällvandrare ,fiskare och jägare till de vackra fjällen som omger Ritsem.
Det går även daglig reguljär trafik med STF båten M/S Storlule över sjön Akkajaure.






Ja dessa bilder får avluta våran fredag i Gällivaretrakten
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: