söndag 30 maj 2010

Tallinn

Har haft tre helt fantastiska dagar, vi åkte från E4 kl 06:50 Onsdag morgon med destination Värtahamnen, där vi gick ombord på denna färja Baltic Queen
Som skulle föra oss över östersjön till Tallinn.
När vi gick den långa vägen från terminalen till färjan fick jag syn på denna bil...ganska frän eller hur.
Först att lägga ut var färjan till Helsingfors Silja Serenad.
En bit ut i skärgården blev vi ikapp körd av denna militärbåt.
Som ni ser är vi tätt följd av färjan Cinderella så det var full fart i Stockholms skärgård en sån här vacker onsdagkväll.
En annan båt som kom farande var denna....
 När vi började frysa gick vi in och väntade på att få gå och äta buffen som var helt fantastisk.
Vi lade till i Tallinn kl 10:00 lokal tid på torsdag morgon och vi fick skynda ut till bussen som skulle ta oss på en rundtur genom staden, och jag  måste säga att det var vackert med alla kastanjeträd som blommade, men det gjorde att de skymde ganska mycket när man satt i bussen.
Sedan stannade bussen och vi fick fortsätta till fots vår guide hade ett paraply som hon höll upp så vi kunde följa efter henne
Detta var gatans betydelse Långaben som de använde sig av när folket inte kunde läsa...fiffigt va?
Här en annan symbol ...
Smala vackra gränder
När vi var på väg in i denna gränden startade guiden prata om "där är ficktjuvar" och sa en massa på estniska och skyndade fram med paraplyet i högsta hugg och knackade en av de unga männen i skuldran med paraplyet( en av de två tjuvarna).
Så här trångt var det så alla fick vara på sin vakt...
När vi kom ut på detta torg skyndade tjuvarna tillbaka samma gränd  som vi kom igenom för att antagligen leta upp ett annat sällskap att knycka av.
En fin rundvandring fick vi och när vi varit till Winestore och handlat lite godsaker hade vi ett par timmar som vi fick att göra vad vi ville.
Färjan lade ut från hamnen ca 18:00 och vi påbörjade vår resa hemmåt...vi hade bokat bord till andra sittningen på en resturang som hette Grill House jag och Carmen beställde grillad fläskfilé, bakpotatis med färskost, Ingvar beställde lammfilé rostade grönsaker och stekt pot. och Nisse beställde Oxfilé som han själv skulle steka på lavasten som var 400 grader det var inget som helst fel på maten men vi fick vänta mer än 1 timma på att få den och då jag Carmen och Ingvar  hade ätit upp vår mat då först kom Nisses in så det var ett minus men som kompensation fick vi ta av efterrättsbuffén gratis och de stackars tjejerna som jobbade där kom och ursäktade sig flera gånger det var en av dem som gjorde sin första dag.
Men  som sagt var vi har både ätit och druckit gott och bara skämt bort oss.

Inga kommentarer: